Materialen en veiligheid

Veiligheid omtrent het gebruik van onze producten en informatie over onze materiaalkeuzes.

Wat betekent “Nufie” en “Kiki”?

Wat betekent “Nufie” en “Kiki”? 150 150 Eric Hendrickx

Onze gehaakte creaties hebben de naam Nufie gekregen naar onze 2 honden “Nuna” en “Filia”. Hun gezamenlijke roepnaam is “Nufie”. Dan komen ze beiden. Recent hebben we onze Kiki strik en kraal gemaakt, deze is genoemd naar 2 lieve kittens die we via Cat shelter hebben geadopteerd. Hun namen zijn “Aki” en “Yuki”. Als we die samen nodig hebben roepen we “Kiki’s” maar die luisteren natuurlijk nog niet ?

AFwijkende kleuren op de website?

AFwijkende kleuren op de website? 150 150 Eric Hendrickx

Alle kleuren die dezelfde kleur beschrijving hebben passen bij elkaar. Wij doen ons uiterste best om de meest realistische foto’s te maken voor jullie, maar de kleuren op de website zouden kunnen afwijken van de realiteit. De luxe kralen krijgen soms dezelfde kleurcode mee, maar kunnen wel verschillen omdat niet alles van dezelfde leverancier afkomstig is.

Komen jullie kralen van Ali-Express?

Komen jullie kralen van Ali-Express? 150 150 Eric Hendrickx

NEEN, Je kan enkele kralen uit ons gamma daar natuurlijk ook terugvinden, maar dan krijg je geen enkele garantie of ze ook veilig zijn. Wij blijven steeds in nauw contact met onze leveranciers zodat we ten alle tijde inzage hebben op het productieproces en de veiligheid van onze aankopen. We zijn ook BTW plichtig en aansprakelijk als er iets mis is en dan is het onze verantwoordelijkheid. Belangrijk daarom dat je je goed informeert voor je iets koopt. Veiligheid boven alles! Wist je dat we op 5 weken tijd meer dan 100.000 kralen hebben ontvangen van onze leveranciers, dat zou via Ali Express niet mogelijk zijn.

Zijn alle kralen gemaakt van siliconen?

Zijn alle kralen gemaakt van siliconen? 150 150 Eric Hendrickx

De meeste kralen in ons gamma zijn van siliconen, maar niet allemaal. Wij duiden alles goed aan zodat u het verschil weet. We hebben zowel hout, acryl als siliconen kralen.

Wat zijn de voordelen van siliconen kralen?

Wat zijn de voordelen van siliconen kralen? 150 150 Eric Hendrickx

Het voordeel van siliconen kralen is dat ze een lange levensduur hebben en ze zijn niet onderhevig aan UV licht en behouden dus hun kleur. Ze zijn hittebestendig en zoals eerder al gemeld, niet giftig. Ze zijn niet poreus, dus er kruipen geen bacteriën in.

Siliconen is toch een chemisch product?

Siliconen is toch een chemisch product? 150 150 Eric Hendrickx

Siliconen bestaat uit een verbinding van silicium en zuurstof atomen en hun belangrijkste eigenschap voor ons is dat het niet giftig is.

Zit er BPA in jullie kralen?

Zit er BPA in jullie kralen? 150 150 Eric Hendrickx

Bisphenol A wordt gebruikt om plastic te maken, dus je zal ze niet terug vinden in onze siliconen producten.

Mag ik eens langskomen om zelf iets te kiezen?

Mag ik eens langskomen om zelf iets te kiezen? 150 150 Eric Hendrickx

Helaas, is dit niet mogelijk. Wij hebben niet de ruimte om dit te doen. Onze webshop heeft ook een eigen voorraadbeheer en aanpassen is niet mogelijk. Maar vraag ons zeker naar informatie en we proberen steeds mee te zoeken naar de juiste producten.

Zijn jullie kralen veilig?

Zijn jullie kralen veilig? 150 150 Eric Hendrickx

Ja, zeker. Wij kopen deze enkel bij leveranciers die beschikken over een CE-certificaat, dus geschikt voor de Europese markt.