VEELGESTELDE VRAGEN (FAQ)

 

Welke vragen krijgen we van onze klanten?

Zijn jullie kralen veilig?
 • JA. Wij kopen deze enkel bij leveranciers die beschikken over een CE-certificaat, dus geschikt voor de Europese markt
Kan ik een korting krijgen?
 • JA. Wij geven een bulkkorting vanaf aankopen van 60 euro. Kijk hiervoor naar onze informatie bij “kortingen”. Vanaf 100 euro gratis verzending.
Wat is de levertijd?
 • Wij proberen steeds te verzenden binnen 24u maar dit betekent niet dat jullie dit binnen 48u aan krijgen, wij zijn hier afhankelijk van onze verzendpartner. Bestellingen die we op vrijdag ontvangen worden pas maandag verstuurd, omdat we merken dat onze verzendpartner afhalingen van zaterdag bijna altijd met dagen vertraging levert.
Is mijn bestelling al verzonden, want ik heb geen bericht ontvangen?
 • Jullie krijgen automatisch een e-mail van ons als jullie de bestelling plaatsen, als we starten met verwerken en als deze voltooid is. Dat laatste wil zeggen dat er dan spoedig een automatische e-mail van Bpost/Postnl komt met de verzendgegevens. Als deze niet komt, controleer jullie SPAM-BOX. Zorg er ook voor dan ons e-mailadres (info@tuttercare.be en vraag@tuttercare.be ) hier niet terecht komt.
Mijn winkelmandje blokkeert, kan dit?
 • Dat kan, er is een limiet op het aantal verschillende artikels. Maar geen nood. Maak een tweede bestelling en verwijs naar de eerste. Wij zorgen ervoor dat ze samen verstuurd worden en dat jullie de juiste kortingen krijgen. Bij een tweede of zelfs derde bestelling, kies voor gratis afhalen, zo betaal je geen onnodige verzending.
Wat zijn de verzendkosten?
  • Afhalen kan steeds gratis, aan huis geleverd aan de huidig geldende tarieven. Vanaf 100 euro is deze altijd gratis voor België en Nederland.
Kan ik bij u veilig betalen?
 • Natuurlijk. Wij bieden verschillende mogelijkheden aan en die geven u de keuze om dit ook verzekerd te doen. Een voordeel is wel dat jullie nooit met tussenpersonen te maken hebben (wij zijn een familiebedrijf) en bij twijfel , onze BTW is 0862.231.218. Dit kan u opvragen bij de handelsrechtbank.
Mag ik eens langskomen om zelf iets te kiezen?
 • Helaas is dit niet mogelijk. Wij hebben niet de ruimte om dit te doen. Onze webshop heeft een eigen voorraadbeheer en aanpassen is niet mogelijk. Maar vraag ons zeker naar informatie en we proberen dan steeds mee te zoeken naar de juiste producten.
Zit er BPA in jullie kralen?

Bisphenol A wordt gebruikt om plastic te maken dus je zal ze niet terug vinden in onze siliconen producten.

Siliconen is toch een chemisch product?
 • Is dit wel veilig? Siliconen bestaat uit een verbinding van silicium en zuurstof atomen en hun belangrijkste eigenschap voor ons is dat het niet giftig is.
Wat zijn de voordelen van siliconen kralen?
 • Ze hebben een lange levensduur en zijn niet onderhevig aan UV licht en behouden dus hun kleur. Ze zijn hittebestendig en zoals eerder al gemeld niet giftig. Ze zijn niet poreus dus er kruipen geen bacteriën in.
Zijn alle kralen gemaakt van siliconen?
 • We duiden alles goed aan zodat u het verschil weet. We hebben zowel hout, acryl als siliconen kralen.
Komen jullie kralen van ALI-EXPRESS?
 • Neen!! Je kan onze kralen daar natuurlijk ook terugvinden maar dan krijg je geen enkele garantie of ze ook veilig zijn. Wij blijven steeds in nauw contact met onze leveranciers zodat we ten allen tijde inzage hebben op het productieproces en de veiligheid van onze aankopen. Wij zijn ook BTW plichtig en aansprakelijk als er iets mis is en dan is het onze verantwoordelijkheid en daarom is het zo belangrijk om goed te informeren voor je iets koopt. VEILIGHEID BOVEN ALLES !! Wist je dat we op 5 weken tijd meer dan 100.000 siliconen kralen hebben ontvangen van onze leveranciers – via ALI zou dit niet mogelijk zijn? Daarnaast bieden wij een exclusieve collectie aan van siliconen materialen.
De kleuren op de website lijken verschillend te zijn?

Alle kralen die dezelfde kleur beschrijving hebben passen bij elkaar. We doen ons best om de mooiste foto’s te maken ,maar we zijn geen professionals. De luxe kralen krijgen soms dezelfde kleurcode mee maar kunnen wel verschillen omdat niet alles van dezelfde leverancier en die kleuren zijn niet op elkaar afgestemd.

Wat is Gil & Lea?

Dit is ons eigen haak- en naaistudio genoemd naar mijn moeder en grootmoeder. Die laatste had een winkel in Antwerpen waar zij poppenkleedjes maakte. Mijn moeder heeft dus de skills van geen vreemde. Als onze Nufies, strikken, gehaakte kralen ed. worden dus echt bij ons gemaakt. Daarom kunnen we ook de gekste ontwerpen creëren. Vraag ons naar meer informatie.

Wat betekend “Nufie” en “Kiki”?

Onze gehaakte creaties hebben de naam Nufie gekregen naar onze 2 honden “Nuna” en “Filia”. Hun gezamenlijke roepnaam is “Nufie”. Dan komen ze beiden. Recent hebben we onze Kiki strik en kraal gemaakt, deze is genoemd naar 2 lieve kittens die we via Cat shelter hebben geadopteerd. Hun namen zijn “Aki” en “Yuki”. Als we die samen nodig hebben roepen we “Kiki’s” maar die luisteren natuurlijk nog niet?